Nez typé pinot noir, belles senteurs de rose, raffiné. Au palais il dévoile un sillage acidulé et de fins tannins. Prometteur et équilibré. Note : 91-92/100
La Revue du Vin de France - n°684 octobre 2024
(millésime: 2022)
In 2021, the Domaine expanded by just over a hectare, including 40 ares of Pinot Noir, in the Appellation Bourgogne commune of Mercurey. The resulting red Burgundy is supple and expressive, with aromas of red and black berries. Easy to match, this wine is designed to be drunk young.
Appellation: Bourgogne
Grape variety: 100% Pinot Noir
Soil: brown colluvial soil, limestone, silty clay.
Average age of vines: 43 years.
Consumption range : 1 to 4 years after harvest.
Serving temperature : 15-16 °C
Winemaking : Harvest picked and sorted entirely by hand. Vatting for 15 to 20 days, beginning with pre-fermentation cold maceration.
Regular pumping over to extract the material and aromas that make up the wine in the making.
Aging: 100% in oak barrels for 12 months, with 20% new barrels.
Nez typé pinot noir, belles senteurs de rose, raffiné. Au palais il dévoile un sillage acidulé et de fins tannins. Prometteur et équilibré. Note : 91-92/100
La Revue du Vin de France - n°684 octobre 2024
(millésime: 2022)
Note : 89/100
Guide Vert 2025 ⭐⭐
(millésime: 2022)
Finesse, droiture et justesse de définition : un vin équilibré entre maturité et fraîcheur, assez franc, doté de tanins fins et friands et d’une jolie allonge avec des notes d’écorces d’agrumes. 91/100
RVF juillet-aout 2024
(millésime: 2022)
Mid to light crimson. Sweet red fruits singing from the glass. Light and sweet-fruited on the palate. Delicate tannins, excellent freshness.
16/20 — At his best: 2024-2028
Jancis Robinson
(millésime: 2022)